“HET IDEE”

Het bruist van muzikaal talent in Gilze en omstreken, niet alleen in de uitvoering maar ook in de ontwikkeling van nieuwe evenementen.
Wederom is er een groep vrijwilligers met een nieuw fenomeen gekomen, Verse Helden, podium voor muziektalent.
Het concept is simpel: plaats muzikanten op een podium, zorg voor een professionele omkadering en laat ze doen waar ze goed in zijn.
Hierbij wordt afgewisseld tussen ervaren bands en beginnende muzikanten.

Draagvlak en doelstelling

Beginnende muzikanten hebben het steeds zwaarder: subsidies worden teruggedraaid en steeds minder zalen zijn bereid om beginnende bands een podium te bieden.
Doelstelling van Verse Helden richting muzikanten is om nieuw talent te enthousiasmeren, te begeleiden en podium te bieden. De bezoekers willen we verrassen met (on)bekende talentvolle regionale muzikanten, diversiteit in genres, een prettige locatie en een strak georganiseerd event met een constante stroom van muzikale talenten en inspirerende samenwerkingen.
Hierdoor biedt de activiteit meerwaarde voor de muzikanten zelf en ook meerwaarde voor het publiek.

Programma

Het programma kenmerkt zich door een divers aanbod van muzikanten: jong en oud, ervaren en nieuwkomers, popbands en singer-song writers. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat het om laagdrempelige muziekgenres gaat en waarbij zowel muzikanten als bezoekers samen een geweldige avond beleven.
Er wordt gewerkt met twee podiums. Hiermee wordt het mogelijk om een doorlopend programma weg te zetten. Er zijn dan geen wachttijden bij wisseling van muzikanten en wordt het tevens mogelijk om, afhankelijk van muzieksoort en samenstelling, een juiste sfeer weg te zetten.
Door de programmering, uitvoering en opstelling van de zaal ontstaat een ongedwongen sfeer waar een ieder zich, onder het genot van een drankje, snel op zijn gemak zal voelen.

Kortom, een zeer gevarieerd muzikaal programma, een genot voor elke muziekliefhebber, een uitgelezen kans voor nieuw muzikaal talent.

PODIUM VOOR MUZIEKTALENT